Čas prípravy
90minút
Počet porcií
3
Ingrediencie
3 celé kuracie stehná
2dcl piva
1 lyžica mletej červenej papriky
1 lyžička mletej rasce
1 lyžička cukru
1/2 citrónu (iba šťava)
2 lyžičky nasekaného čerstvého koriandra
1 červená cibuľa
soľ
mleté korenie 4 farieb
olej
Postup prípravy
Kuracie stehná si umyjeme a rozpolíme. Cibuľu a koriander si nakrájame na jemno. Do panvice dáme trochu oleja, pridáme cibuľu a opečieme ju do zlatista. Zalejeme troškou vody, pridáme koriander, citrónovú šťavu, soľ, korenie a chvíľku spolu necháme variť. Pridáme pivo, červenú papriku a rascu, premiešame a základ necháme prevrieť. Základ ochutnáme podľa potreby dochutíme a do šťavy naukladáme rozpolené kuracie stehná. Zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť na malom ohni až kým mäso úplne nezmäkne.