Čas prípravy
30minút
Počet porcií
4
Ingrediencie
1/3 šálky olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
750g šampiňónov
250g pancetty (alebo neúdenej slaniny)
2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
1 šálka nastrúhaného parmezánu
soľ
mleté čierne korenie
500g špagiet
Postup prípravy
Na väčšej a hlbšej panvici si rozohrejeme olej. Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme asi 2-3 minúty. K cesnaku dáme nakrájanú pancettu a opečieme ju asi 3-4 minúty. Na panvicu pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a restujeme 7-10 minút. Cestoviny si dáme uvariť al dente. Hotové cestoviny scedíme a pridáme ich do panvice. Všetko spolu poriadne premiešame, pridáme nasekanú petržlenovú vňat a spolu pomiešame. Naberieme na taniere, posypeme strúhaným parmezánom a podávame.