Čas prípravy
50minút
Počet porcií
2
Ingrediencie
300g kuracích pŕs
1 lyžica sušeného cesnaku
1 lyžička oregana
1 lyžička mletej rasce
1 lyžička majoránky
1 lyžička rozmarínu
1 lyžička tymiánu
1 lyžička mletého čierneho korenia
1/4 lyžičky soli
olivový olej
1 šalátová uhorka (tzatziky)
150g bieleho jogurtu najlepšie gréckeho (tzatziky)
3 strúčiky cesnaku (tzatziky)
mleté čierne korenie (tzatziky)
Postup prípravy
Mäso si umyjeme a nakrájame na kocky. V troche olivového oleja si zmiešame sušený cesnak, oregano, mletú rascu, majoránku, rozmarín, tymián, mleté čierne korenie, soľ a poriadne to rozmiešame. Zmes nalejeme na nakrájané mäso, premiešame a odložíme do chladničky na 20 minút. Medzi tým si očistíme uhorku, nastrúhame ju na jemnom strúhadle, zmiešame s jogurtom, prelisovaným cesnakom a korením. Tzatziky odložíme do chladničky. Mäso si vyberieme z chladničky a dáme ho upiecť na panvicu s trochou olivového oleja. Keď máme mäso upečené podávame ho s tzatziky, hranolkami alebo v pite.