Čas prípravy
60minút
Počet porcií
30
Ingrediencie
500g polohrubej múky
200g práškového cukru
150g rozpusteného masla
2dcl kyslej smotany
1 kypriaci prášok
1 vajce
soľ
700g očistených jabĺk
1 balík vanilkového cukru
1 balík škoricového cukru
Postup prípravy
Z múky, cukru, masla, kypriaceho prášku. kyslej smotany, vajca a soli vymiešame cesto. To si rozdelíme na 3/4 a 1/4. 3/4 si rozvaľkáme a vložíme na plech. Jablká si nastrúhame na hrubšom strúhadle, vytlačíme z nich prebytočnú šťavu, zmiešame s vanilkovým a škoricovým cukrom a rozložíme na cesto. Potom si vyvaľkáme 1/4 cesta a položíme ho na vrch jabĺk. Dáme piecť na 150 stupňov asi na 20 minút. Keď máme koláč upečený necháme ho vychladnúť, posypeme ho práškovým cukrom a môžme podávať.