Čas prípravy
90minút
Počet porcií
20
Ingrediencie
1 balík medových plátov (4 kusy)
2 zlaté klasy
6 lyžíc kryštálového cukru
3/4 l mlieka
1 vanilkový cukor
3 lyžice rumu
100g palmarínu
2 šľahačky Dr. Oetker bez cukru
150g čokolády na varenie
Postup prípravy
Na plech si položíme dva medové pláty. Z 3/4 mlieka si odlejeme asi polovicu v ktorom rozmiešame zlatý klas. Druhú polovicu mlieka vlejeme do hrnca, pridáme 6 lyžíc cukru, 1 vanilkový cukor a 3 lyžice rumu. Mlieko necháme zohriať, potom doň vlejeme zlatý klas a miešame kým nám krém nezhustne. Keď máme krém hotový dáme ho vychladnúť do studenej vody. Keď je krém vychladnutý primiešame doňho palmarín a natrieme na medové pláty, ktoré sme si uložili na plech. Šľahačku si pripravíme podľa návodu. Vyšľaháme ju do tuha a natrieme na krém. Na šľahačku položíme zvyšné dva medové pláty a polejeme ich čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli. Necháme stáť pol hodinu v chladničke a môžme podávať.