Ingrediencie
Postup prípravy
Baklažán si nakrájame na hrubšie plátky, poriadne ho osolíme z oboch strán a necháme odstáť 15 minút. Cuketu, mrkvu a petržlen si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Hríby si tiež očistíme a nakrájame. Baklažán si umyjeme od soli a tiež nakrájame. Cibuľu si nakrájame na polmesiačiky, papriku na menšie kúsky a cherry paradajky si rozpolíme. Na panvicu si dáme kus masla a trochu olivového oleja. Pridáme cibuľu a opekáme asi 5 minút. K cibuli pridáme všetku pokrájanú zeleninu okrem paradajok. Poriadne premiešame a necháme dusiť 10 minút. V mažiari si rozdrvíme tymián, prelisovaný cesnak, soľ. korenie a trochu olivového oleja. Zmes pridáme k zelenine, chvíľu ešte spolu opečieme a preložíme to do maslom vypastenej a trochou pokvapkanej olivovým olejom zapekacej misy. Zakryjeme zeleninu s alobalom a necháme piecť na 200 stupňov takých 10 minút. Potom zeleninu odokryjeme a necháme ešte piecť 15 minút. Medzi tým si na panvici opečieme kozí syr z oboch strán. Hotovú zeleninu podávame s opečeným kozím syrom.