Čas prípravy
30minút
Počet porcií
4
Ingrediencie
400g penne cestovín
300ml paradajkového pretlaku
100g čiernych olív
5 ančovičiek
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica kapár
2 lyžičky sušenej bazalky
3 lyžice olivového oleja
soľ
čerstvo mletého čierneho korenia
Postup prípravy
Na panvicu si dáme olivový olej, pridáme prelisovaný cesnak a ančovičky. Necháme spolu chvíľu opiecť. Ančovičky si rozmačkáme vareškou, pridáme pretlak, osolíme, okoreníme a necháme dusiť 10 minút. Medzi tým si dáme uvariť cestoviny. Do omáčky si prídáme na kolieska nakrájané olivy a najemno nasekané kapary. Necháme to spolu variť na silnom ohni 5 minút. Hotové, scedené cestoviny zlejeme, zmiešame s omáčkou a môžeme podávať.