Slaný jesenný koláč s tekvicou a hlivou

/ 29.11.2013
Slaný jesenný koláč s tekvicou a hlivou
Slaný jesenný koláč s tekvicou a hlivou
Čas prípravy
100minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

1 menšia tekvica
1 pór
1 červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
100g hlivy ustricovej
100g baby špenátu
6 vajec
60ml mlieka
120g syru ricotta
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
maslo

Postup prípravy

Tekvicu si očistíme a nakrájame na kocky. Na plech si dáme papier na pečenie, pokropíme ho trochou olivového oleja, pridáme nakrájanú tekvicu a očistené, roztlačené dva strúčiky cesnaku. Tekvicu ešte osolíme, okoreníme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme ju kým nezozlatne a nezmäkne asi 30-40 minút. Kým sa tekvica pečie nachystáme si ostatné veci. Pór si očistíme, umyjeme a použijeme iba bielu časť, ktorú si nakrájame na kolieska. Červenú cibuľu si očistíme a nakrájame na polmesiačiky, hlivu si natrháme na pásiky. Na panvicu si dáme olivový olej, pór a cibuľu. Opekáme na ohni kým cibuľa nezačne mäkknúť. Pridáme očistené prelisované dva strúčiky cesnaku a na malom ohni ich chvíľu opekáme spolu s cibuľou. Nakoniec pridáme hlivu a špenát. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme piecť na strednom ohni. Keď je zelenina mäkká pridáme kus masla a necháme ho rozpustiť. V miske si vymiešame vajcia s mliekom a trochou soli. Do zapekacej misky si dáme papier na pečenie. Na dno misky uložíme upečenú tekvicu, ktorú rozmačkáme vidličkou a rozprestrieme po celej ploche misky. Na tekvicu rozložíme upečenú zeleninu, zalejeme vajciami, posypeme ricottou, osolíme a okoreníme. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Zmes nám musí stuhnúť a kraje ostanú zlatisté.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail