Margot koláč

/ 10.10.2012
Margot koláč
Margot koláč
Čas prípravy
55minút
Počet porcií
25

Ingrediencie

2 veľké Margot čokolády
250ml smotany na šľahanie
2 dcl kryštálového cukru
4 dcl polohrubej múky
2 celé vajíčka
1 balíček kypriaceho prášku
1balíček vanilkového cukru
1 dcl mlieka
1/2 dcl oleja
100g horkej čokolády
30g masla

Postup prípravy

Margot čokoládu nastrúhame na malom struháku, pridáme smotanu, cukor, múku, vajíčka, kypriaci prášok, vanilkový cukor, mlieko a olej. Všetko poriadne s mixérom zmiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút. Cesto môžeme vyskúšať či je dobre prepečené tak, že vpichneme doň špajdlu. Ak je čistá a nie je na nej nalepené cesto, môžeme koláč vytiahnuť z rúry. Necháme ho chvíľu vychladnúť. Medzi tým kým nám koláč chladne pripravíme si čokoládu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Keď je čokoláda hotová, polejeme koláč, necháme ju stuhnúť a môžeme podávať.

.

Kategórie receptu

Dezerty a pečenie Múčniky

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail