Čas prípravy
70minút
Počet porcií
5
Ingrediencie
1/2 kg hladkej múky
30 g kvasnic
350 g zomletých oškvarkov
mlieko
2 žĺtka na potieranie
soľ
Postup prípravy
Droždie necháme v troche mlieka vykysnúť.Múku preosejeme,pridáme k nej kvások,soľ a toľko vlažného mlieka aby hustota cesta bola podobná štrúdlovému.Cesto prikryjeme a necháme ho kysnúť,potom ho rozvaľkáme,rozotrieme naň pomleté oškvarky.Cesto potom prekladáme ako lístkové.Necháme opäť kysnúť.Prekladanie opakujeme 3 krát.Nakoniec cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho pagáčiky.Povrch potierame žĺtkami.Pečieme na 180 stupňoch až kým pagáčiky nezískajú zlatistú farbu.