Čas prípravy
45minút
Počet porcií
5
Ingrediencie
1 kg kuracích pŕs
4 ks syru lunex prípadne iného mäkkého syru
3 ks vajec
3 ks väčších zemiakov
250 ml šľahačky na šľahanie
soľ
čierne mleté korenie
vegeta
polohrubá múka
Postup prípravy
Mäso pokrajame na rezne.Naklepeme ich,osolíme,okoreníme a posypeme vegetou.Rezne potrieme z jednej strany lunexom.Zemiaky očistíme a postrúhame na malom strúhaku.Primiešame k ním vajíčka a toľko múky aby vznikla stredne hustá hmota, do ktorej budeme rezne namáčať.Na panvicu si dáme zohriať olej a rezne na nej vypražíme.Do hrnca dáme trochu oleja,vložíme tam vypražené rezne,podlejeme trochou vody a šľahačkou.Na miernom ohni dusíme,kým šľahačka nevsiakne do mäsa.Podávame s varenými zemiakmi,alebo zemiakovým pyré.