Príprava mäsa – 5 rýchlych tipov

Nika / 24.01.2013

Stáva sa vám, že pri pečení mäso prská na všetky strany alebo, že je po každom pokuse pečienka tvrdá stále viac? Mám tu pre vás zopár tipov a trikov do kuchyne, ktoré sú na nezaplatenie. V tejto časti sa zamieram hlavne na prípravu mäsových pokrmov. Dúfam, že vám budú rady nápomocné rovnako ako mne pri varení a príprave skvelých jedál ;)

Chrumkavé pečené kura

Keď pôjdete piecť celé kura vyskúšajte mu na chrbát pripevniť špáradlom kus stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly rozpúšťať, kurča sa bude maslom oblievať a tým bude mať krajšiu a chrumkavejšiu kožu.

Aby zostalo dusené mäso šťavnaté

Pred tým ako začneme mäso dusiť ho zo všetkých strán opečieme na rozpálenom oleji. Pri opekaní sa póry mäsa uzavrú, šťava zostane vo vnútri mäsa a neuniká pri dusení.

Soľte až po pečení

Mäso na panvici prská

Mäso prská kvôli tomu, že ho najprv osolíte a potom dáte opiecť. Pri pečení potom začne púšťať šťavu (resp. vodu, ktorej je v mäse veľa). Aby vám už mäso na panvici neprskalo, osoľte ho až po opečení.

Pečienka

Aby vám pečienka pri tepelnej úprave nestvrdla osoľte ju až po dovarení. Pokiaľ pečienku necháte pred úpravou namočenú v mlieku bude chutnejšia.

Popraskané párky

Veľa krát sa mi stalo pri varení párkov, že mi popraskali. Aby sa to nestalo aj vám najlepšie je párky pripraviť tak, že ich vložíte do studenej vody a akonáhle začne voda vrieť párky vyberiete.

Vyskúšajte tieto rady v praxi:

 

Komentáre k článku

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail