Chrumkavé pečené kura
Keď pôjdete piecť celé kura vyskúšajte mu na chrbát pripevniť špáradlom kus stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly rozpúšťať, kurča sa bude maslom oblievať a tým bude mať krajšiu a chrumkavejšiu kožu.
Aby zostalo dusené mäso šťavnaté
Pred tým ako začneme mäso dusiť ho zo všetkých strán opečieme na rozpálenom oleji. Pri opekaní sa póry mäsa uzavrú, šťava zostane vo vnútri mäsa a neuniká pri dusení.
Soľte až po pečení
Mäso na panvici prská
Mäso prská kvôli tomu, že ho najprv osolíte a potom dáte opiecť. Pri pečení potom začne púšťať šťavu (resp. vodu, ktorej je v mäse veľa). Aby vám už mäso na panvici neprskalo, osoľte ho až po opečení.
Pečienka
Aby vám pečienka pri tepelnej úprave nestvrdla osoľte ju až po dovarení. Pokiaľ pečienku necháte pred úpravou namočenú v mlieku bude chutnejšia.
Popraskané párky
Veľa krát sa mi stalo pri varení párkov, že mi popraskali. Aby sa to nestalo aj vám najlepšie je párky pripraviť tak, že ich vložíte do studenej vody a akonáhle začne voda vrieť párky vyberiete.
Vyskúšajte tieto rady v praxi: