Žemľa so zapečeným vajíčkom

/ 15.03.2013
Žemľa so zapečeným vajíčkom
Žemľa so zapečeným vajíčkom
Čas prípravy
15minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

2 vajcia
1 stredná biela cibuľa
celá rasca
mletý tymián
soľ
2 celozrnné žemle
6 plátkov hermelínu

Postup prípravy

Cibuľu si očistíme a nakrájame na kolieska. Do dvoch menších porcelánových zapekacích misiek si dáme na dno cibuľu, ktorú zalejeme vajíčkom. Vajíčka zvrchu posypeme celou rascou, sušeným tymiánom a soľou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a necháme zakryté piecť asi tak 5-6 min. do polosurova. Po uvarení vajíčka si rozkrojíme celozrnné žemle. Žemle opečieme na rozpálenom olivovom oleji. Na takto rozpálenú žemľu (kvôli roztaveniu) položíme plátky hermelínu a na to vyklopíme upečené vajíčko. Tento recept nám poslal "Martin", neváhaj a pošli nám tiež nejakú dobrotu, radi ju vyskúšame a zverejníme :)

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail