Ingrediencie
Postup prípravy
Mäso si dáme do misky, pridáme vajcia, soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a majoránku. Všetko spolu poriadne premiešame. K mäsu pridáme trochu strúhanky. Potom z mäsa tvarujeme guličky a obalujeme ich v strúhanke. Zemiaky si očistíme, nakrájame, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Voda by mala byť asi 5cm nad zemiakmi. Pridáme k nim celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list a necháme variť kým zemiaky nezmäknú. Medzi tým si dáme na panvicu olej a vypražíme v ňom fašírky. Mlieko a smotanu si dáme do misky a zmiešame ju s hladkou múkou tak aby nám nezostali hrčky. Zmes pridáme k uvareným zemiakom a necháme variť kým omáčka nezhustne. Do hotovej omáčky pridáme ocot a necháme ešte 5 minút variť. Potom ju môžeme podávať s fašírkami.