Zemiakový prívarok s fašírkou

/ 27.04.2014
Zemiakový prívarok s fašírkou
Zemiakový prívarok s fašírkou
Čas prípravy
80minút
Počet porcií
6

Ingrediencie

450g mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
strúhanka
2 vajcia
2 lyžičky majoránky
4 strúčiky cesnaku
10 väčších zemiakov
3dcl mlieka
250ml smotany na šľahanie
5 lyžíc hladkej múky
4 bobkové listy
5 guličiek nového korenia
čierne celé korenie
4 lyžice octu
mleté čierne korenie
soľ
olej

Postup prípravy

Mäso si dáme do misky, pridáme vajcia, soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a majoránku. Všetko spolu poriadne premiešame. K mäsu pridáme trochu strúhanky. Potom z mäsa tvarujeme guličky a obalujeme ich v strúhanke. Zemiaky si očistíme, nakrájame, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Voda by mala byť asi 5cm nad zemiakmi. Pridáme k nim celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list a necháme variť kým zemiaky nezmäknú. Medzi tým si dáme na panvicu olej a vypražíme v ňom fašírky. Mlieko a smotanu si dáme do misky a zmiešame ju s hladkou múkou tak aby nám nezostali hrčky. Zmes pridáme k uvareným zemiakom a necháme variť kým omáčka nezhustne. Do hotovej omáčky pridáme ocot a necháme ešte 5 minút variť. Potom ju môžeme podávať s fašírkami.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail