Čas prípravy
50minút
Počet porcií
4
Ingrediencie
600g zemiakov
250g hladkej múky
4 cibule
1 lyžička soli
1 lyžica masla
1 lyžička olivového oleja
hrsť petržlenovej vňate
Postup prípravy
Zemiaky si očistíme, umyjeme a postrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme hladkú múku, soľ a s vareškou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Do hrnca si dáme zovrieť vodu, trochu ju osolíme. Keď nám voda zovrie, cez haluškovač spravíme halušky. Halušky pomiešame a keď vyjdú na povrch vyberieme ich sitkom von. Cibuľu si nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme maslo, olivový olej a cibuľu. Cibuľu opražíme do zlato-hneda. Halušky si rozdelíme na taniere, posypeme cibuľou a petržlenovou vňaťou.