Zapekané vyprážané mäso

/ 03.03.2013
Zapekané vyprážané mäso
Zapekané vyprážané mäso
Počet porcií
4

Ingrediencie

4 väčšie plátky bravčového karé
5-6 strúčikov cesnaku
8 plátkov anglickej slaniny
500g zemiakov
4 veľké cibule
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
2 vajcia
hladká múka
strúhanka
olej

Postup prípravy

Mäso si umyjeme, osušíme, zľahka naklepeme a každý kúsok potrieme z oboch strán prelisovaným cesnakom. Mäso si z oboch strán tiež osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou. Necháme chvíľu odležať. Odležané mäso obalíme v opačnom trojobale (strúhanka, vajce, múka). Na panvicu si dáme olej na ktorom vypražíme z oboch strán obalené mäso. Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Do zapekacej misky uložíme zemiaky, na to časť na kolieska nakrájanej cibule, mäso, slaninu a na vrch zvyšnú cibuľu. Vložíme do rozohriatej rúry na 160 stupňov a necháme piecť kým nám zemiaky nezmäknú. Hotové môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail