Čas prípravy
40minút
Počet porcií
5
Ingrediencie
7 veľkých zemiakov
2 hrste kyslej kapusty
1 väčšia cibuľa
100 g strúhaného syru
1 polievková lyžica petržlenovej vňate
4 polievkové lyžice oleja
1 celé vajíčko
1 čajová lyžička vegety
soľ
Postup prípravy
Zemiaky očistíme,pokrájame a uvaríme v slanej vode do mäkka.
Zlejeme vodu a zemiaky rozpučíme na kašu.
Cibuľu ošúpeme,pokrájame na malé kúsky a opečieme do sklovita na oleji.
Pridáme posekanú petržlenovú vňať a vegetu a pridáme do kaše.
Na troche oleja podusíme kyslú kapustu,ktorú tiež pridáme do kaše.
Zmes dobre premiešame a pridáme ešte vajíčko a vložíme do vymastenej zapekacej misy.
Povrch zemiakovej kaše posypeme postrúhaným syrom a dáme zapecť do ružova.