
Čas prípravy
40minút
Počet porcií
3
Ingrediencie
500g chlieb
300g oravskej slaniny
1 cibuľa
250ml smotany na šľahanie
200g syru bambino
mleté korenie 4 farieb
Postup prípravy
Cibuľu si nakrájame na drobno, slaninu si tiež nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme opiecť slaninu. Keď je slanina skoro celkom dopečená, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme do zlatista. K cibuli a slanine pridáme syr, smotanu a korenie. Všetko spolu necháme chvíľu variť aby nám omáčka trocha zhustla. Z chlebu odrežeme vrch a vydlabeme stred. Na plech si položíme chleba, vedľa vydlabané kúsky a dáme na chvíľu asi na 10 minút piecť do rúry. Vyberieme z rúry, vlejeme do chlebu syrovú omáčku, prikryjeme odrezaným vrchom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Necháme piecť takých 15-20 minút a môžeme podávať.