Zapečené zemiaky s kapustou

/ 23.01.2013
Zapečené zemiaky s kapustou
Zapečené zemiaky s kapustou
Čas prípravy
70minút
Počet porcií
3

Ingrediencie

500g zemiakov
250g kyslej kapusty
200g klobásy
100ml smotany na šľahanie
1 menšia cibuľa
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Cibuľu si nakrájame na jemno, klobásu si nakrájame na kolieska. Zemiaky si dáme uvariť v šupke. Keď sú uvarené necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a pretlačíme cez tlačidlo na zemiaky. Na panvicu si dáme trochu oleja na ktorom opečieme cibuľu. K cibuli pridáme klobásu a spolu opečieme. Keď je klobása opečená posypeme ju mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením a trochou soli. K zmesi pridáme kyslú kapustu a chvíľu spolu opečieme. Nakoniec pridáme do panvice pretlačené zemiaky a všetko spolu poriadne premiešame. Zmes dáme do jénskej misy, podlejeme smotanou, prikryjeme a dáme do rozohriatej rúry. Pečieme zakryté takých 15 minút. Jénsku misu odokryjeme a necháme piecť ešte 10 minút. Hotové zemiaky môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail