Čas prípravy
70minút
Počet porcií
4
Ingrediencie
100g miešanej zeleniny (hrášok, fazuľové lusky, mrkva, kápia)
40g kukurice
425ml konzerva bielych fazúľ
2 hrste čerstvého špenátu
160g hermelínu
125g mozzarelly
maslo
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy
Na panvicu si dáme väčší kus masla a opečieme na ňom zeleninu okrem fazúľ. Zeleninu zakryjeme a dusíme kým nezmäkne. Kým sa nám dusí zelenina, nastrúhame si zatiaľ oba syry. Každý syr do inej misky. Vymastíme si jénsku misu trochou masla. K hotovej zelenine primiešame zliatu fazuľu, soľ, trochu mletého korenia a spolu ešte premiešame. Polovicu zeleniny dáme na spodok jénskej misy. Posypeme celým postrúhaným hermelínom. Pridáme druhú polovicu zeleniny a posypeme mozzarellou. Dáme nezakryté piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečieme až kým nám syr zvrchu trochu nezhnedne a potom môžeme podávať.