Vyprážané pirohy

/ 26.09.2012
Vyprážané pirohy
Vyprážané pirohy
Čas prípravy
100minút
Počet porcií
6

Ingrediencie

1kg polohrubej múky
3 lyžice cukru
2 vajcia
1 žĺtok
2dcl oleja
0,5l mlieka
2dcl oleja
2 kocky droždia
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
trochu perlivej minerálky
štipka soli
tvaroh (na plnku)
cukor (na plnku)
olej

Postup prípravy

Z droždia si pripravíme kvások. Do misky si preosejeme múku, pridáme cukor, vajcia, žĺtok, olej, mlieko, prášok do pečiva, vanilkový cukor, minerálku, soľ, kvások a vypracujeme jemné cesto. Cesto je potrebné vymiesiť do hladka. Cesto necháme vykysnúť pri izbovej teplote. Keď je cesto vykysnuté dáme ho na dosku a vyvaľkáme na hrúbku 4 až 5 mm. Plát narežeme na štvorce asi 7x7 cm a naplníme tvarohom, ktorý sme predtým podľa chuti zmiešali s cukrom. Z cesta spravíme batôžky a vytvarujeme ich do podlhovastého tvaru. Pirohy vypražíme na oleji do zlatista a podávame.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail