Čas prípravy
15minút
Počet porcií
2
Ingrediencie
0,5 l mlieka
2 vajíčka
2 kopcovité polievkové ly kryštálového cukru
2 zarovnané polievkové ly Zlatého klasu
1 vanilkový cukor
ľubovolný komót
Postup prípravy
Z bielkov a 1 lyžice kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
4 dl mlieka a 1 lyžicu kryštálového cukru dáme variť.Keď mlieko začne vrieť,zavaríme doň pomocou kávovej lyžičky snehové halušky.Uvarené bielka vyberieme von.
V 1 dl mlieka rozšľaháme Zlatý klas spolu s vanilkovým cukrom a za stáleho miešania vlejeme do mlieka, v ktorom sme vyvarili snehové halušky.
Krém varíme za stáleho miešania až do zhustnutia.
Uvarený krém dáme do kompótových misiek,na vrch poukladáme snehové halušky.Ozdobíme ľubovolným kompótom.
Keď vtáčie mlieko podávame dospelým môžme ho ochutiť rumom.