Ingrediencie
hrsť sliviek (slivková časť)
2 lyžice slivkového lekváru (slivková časť)
12 klinčekov (slivková časť)
2 celé škorice (slivková časť)
200ml červeného vína (slivková časť)
1 lyžička trstinového cukru (slivková časť)
½ limety / šťava (slivková časť)
250ml smotany na šľahanie (čokoládová časť)
70g horkej čokolády (čokoládová časť)
70g mliečnej čokolády (čokoládová časť)
1 lyžica kakaa (čokoládová časť)
250ml smotany na šľahanie (na šľahačku)
Postup prípravy
Do hrnca si dáme nakrájané slivky, víno, klinčeky, škoricu, lekvár a cukor. Všetko spolu poriadne premiešame a za občasného miešania necháme variť 15 minút. Nad vodným kúpeľom si zatiaľ v šľahačke rozpustíme čokoládu a pridáme aj kakao. Do slivkovej časti si po uvarení dáme limetkovú šťavu podľa chuti. Z druhej smotany si vymiešame hustú šľahačku. Do pohárov si rozdelíme čokoládu, dáme vrstvu šľahačky, ktorú prelejeme slivkovou zmesou.