Vajíčkové halušky

/ 12.03.2016
Vajíčkové halušky
Vajíčkové halušky
Čas prípravy
40minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

600g polohrubej múky (cesto)
1 lyžička soli (cesto)
2 vajcia (cesto)
voda
10 vajec
maslo
mletá červená paprika

Postup prípravy

Do misky si dáme múku, vajcia, soľ a vodu. Vymiešame hladké cesto. Cesto by sa malo trošku lepiť na varešku, nesmie byť moc husté. Do hrnca si dáme zovrieť vodu a do zovretej vody robíme cez haluškovač halušky. Hotové halušky si preložíme do misky. Na väčšiu a hlbšiu panvicu si dáme rozpustiť trochu masla, pridáme halušky. Chvíľu opečieme a zalejeme rozmiešanými vajíčkami. Za stáleho miešania opekáme až kým vajcia nestuhnú. Hotové halušky posypeme mletou červenou paprikou a môžeme podávať s uhorkovým šalátom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail