Vajce benedik so zeleninovou salsou a bruschettou

/ 29.01.2016
Vajce benedik so zeleninovou salsou a bruschettou

Svieže, jednoduché a hlavne veľmi chutné. Ideálne na raňajky alebo ľahší obed. ;)

Vajce benedik so zeleninovou salsou a bruschettou
Čas prípravy
20minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

4 vajcia
ocot
4 menšie bruschetty
olivový olej
čerstvá bazalka
1 cibuľa (salsa)
1 červená paprika (salsa)
1 zelená paprika (salsa)
7 cherry paradajok (salsa)
1 strúčik cesnaku (salsa)
1 šálka nakrájanej petržlenovej vňate (salsa)
1 lyžica vínneho octu (salsa)
2 lyžice olivového oleja (salsa)
soľ (salsa)
mleté čierne korenie (salsa)

Postup prípravy

Cibuľu, papriku a paradajky si nakrájame na drobno. Dáme do misky, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, vínny ocot, olivový olej, soľ a korenie. Všetko spolu poriadne premiešame. Do hrnca si dáme zovrieť vodu. Rúru si dáme rozohriať na 180 stupňov. Bruschetty si prekrojíme, pokvapkáme olivovým olejom a natrháme si na ne trochu bazalky. Dáme ich na plech a vložíme do vyhriatej rúry na 5 minút. Medzi tým si spravíme vo vriacej vode vajce benedikt. Do väčšej naberačky si nalejeme ocot, vyklepneme do nej vajíčko a ponoríme do horúcej vody.Pomocou lyžice obalujeme žĺtok bielkom. Vajce necháme variť asi 3 minúty. Na tanier si dáme salsu, bruschettu, vajce a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail