Tvarohový krémeš

/ 31.05.2012
Tvarohový krémeš
Čas prípravy
60minút
Počet porcií
30

Ingrediencie

300 g polohrubej múky
150 g práškového cukru
150 g Hery
1/2 balíčka prášku do pečiva
1 celé vajíčko
1 žĺtko
500 g tvarohu /do plnky/
150 g práškový cukor /do plnky/
1/2 l mlieka /do plnky/
1 dcl oleja /do plnky/
1 ks Zlatého klasu /do plnky/
1 ks vanilkového cukru /do plnky/
3 žĺtka /do plnky/
1 celé vajíčko /do plnky/
4 bielka /na povrch koláča/
4 kopcovité lyžice kryštálového cukru /na povrch koláča/

Postup prípravy

300 g múky,150 g práškového cukru,150 g Hery,1/2 prášku do pečiva,1 celé vajíčko a 1 žĺtko vypracujeme na cesto a necháme v chlade stuhnúť.Cesto rukou roztlačíme na plech až po okraje.

Prísady na plnku spolu zmixujeme a vylejeme na surové cesto.

Dáme piecť na 170 stupňou asi 40 minút. Pred dopečením, keď už plnka zhustne vyberieme plech z rúry a na povrch koláča rozotrieme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov a 4 kopcovitých lyžíc kryštáľového cukru. Krémeš dáme ešte zapiecť na 10 minút.

Kategórie receptu

Dezerty a pečenie Múčniky

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail