Trený koláč s jahodovým džemom

/ 26.06.2012
Trený koláč s jahodovým džemom
Čas prípravy
60minút
Počet porcií
20

Ingrediencie

300 g hladkej múky
100 g práškového cukru
150 g masla
2 žĺtka
2 bielka
160 g kryštálového cukru
vlažné mlieko
pár kvapiek citrónovej šťavy
1 kávová lyžička prášku do pečiva
jahodový džem

Postup prípravy

Žĺtka s maslom a práškovým cukrom vymiešame do penista.
Postupne do zmesi vmiešavame múku s práškom do pečiva.Pokiaľ sa nám zdá cesto príliš tuhé,pridáme podľa potreby vlažné mlieko.
Plech si vymastíme a vysypeme múkou.Vlejeme naň cesto.
Medzitým si vyšľaháme 2 bielka s kryštáľovým cukrom a citrónovou šťavou do husta a vylejeme ich na cesto, ktoré je už na plechu.
Pridáme jahodový džem a lyžicou všetko jemne premiešame.
Pečieme na 180 stupňoch približne 45 minút.
Do koláča môžme použiť aj iný druh džemu.

Kategórie receptu

Dezerty a pečenie Múčniky

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail