Tortillová rolka s tuniakom, salsou a avokádovou penou

/ 11.11.2018
Tortillová rolka s tuniakom, salsou a avokádovou penou

Čakáte návštevu a chceli by ste spavit niečo rýchle a chutné? Tak táto rolka je ideálna a aj vizuálne určite očarí :)

Tortillová rolka s tuniakom, salsou a avokádovou penou
Čas prípravy
30minút
Počet porcií
10

Ingrediencie

100g údeného tuniaka
5ks kukuričnej tortilly
2ks zrelého avokáda
1ks červená cibuľa (salsa)
2ks žltej papriky (salsa)
10ks cherry paradajok (salsa)
1 strúčik cesnaku (salsa)
1 šálka nakrájanej petržlenovej vňate (salsa)
1 lyžica vínneho octu (salsa)
2 lyžice olivového oleja (salsa)
soľ
mleté čierne korenie
1 hrnček tekvicový semiačok

Postup prípravy

Najprv si pripravíme salsu. Cibuľu, papriku a paradajky si nakrájame na drobno a dáme do misky. Pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, olivový olej, vínny ocot, soľ a korenie. Všetko spolu poriadne premiešame. Údeného tuniaka si nakrájame na plátky hrubé cca 1cm. Do mixéru si vložíme avokádo, ktoré vymixujeme do úplnej peny. Keď je avokádo zmixované pridáme podľa chuti soľ a mleté čierne korenie. Na panvici si opečieme na kvapke olivového oleja tekvicové semiačka. Tortillu si potrieme avokádovou penou pozdĺžne poukladáme pás údeného tuniaka, posypeme salsou a opečenými tekvicovými semiačkami. Tortillu zrolujeme a nakrájame na 7 častí. Takto si prichystáme aj zvyšné tortilly. Poukladáme na tácku, môžeme posypať chilli vláknami a zostávajúcimi semiačkami a môžeme podávať

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail