Teľacie mäso s karfiólovým pyré

/ 22.03.2022
Teľacie mäso s karfiólovým pyré

Tento recept je veľmi jednoduchý a v podstate sa varí sám :) Skvelým odľahčením je aj karfiólové pyré, nemáte po tom pocit, že ste prejedený :)

Teľacie mäso s karfiólovým pyré

Ingrediencie

300g falošnej teľacej sviečkovej
1 biela cibuľa
2 stredne veľké mrkvy
1 strúčik cesnaku
300g mrazeného hrášku
1 lyžička mletej rasce
1 lyžička mletej červenej papriky
4 lyžičky extra hustého paradajkového pretlaku
100ml bieleho vína
300ml vody
1 lyžica bravčovej masti
400g karfiólu (pyré)
maslo (pyré)
soľ

Postup prípravy

Mäso si nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu ošúpeme a nakrájame na polmesiačiky, cesnak si očistíme a nakrájame na plátky. Do hrnca si dáme rozpustiť masť, pridáme cibuľu a opečieme do zlatista. Keď máme cibuľu opečenú pridáme nakrájané teľacie mäso a zatiahneme ho z každej strany. Potom pridáme mrkvu a cesnak. Chvíľu spolu opečieme, pridáme mletú červenú papriku, rascu, pretlak, soľ, poriadne premiešame. K mäsu nalejeme víno, necháme chvíľku variť, potom prilejeme vodu a poriadne premiešame. Necháme dusiť cca 2 - 2,5 hodiny. Kým nám mäso zmäkne dáme si uvariť karfiól do mäkka. Keď je uvarený zlejeme ho, pridáme maslo a soľ podľa chuti a rozmixujeme ponorným mixérom. Keď je mäso mäkké pridáme k nemu hrášok a necháme dusiť ešte takých 5 - 10 minút. Hotové mäso ochutnáme a podľa chuti ešte dosolíme. Mäso podávame s karfiólovým pyré.

Kategórie receptu

Hovädzie mäso Dusenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail