Tekvicový prívarok

/ 19.12.2011
Tekvicový prívarok
Čas prípravy
40minút
Počet porcií
5

Ingrediencie

1 väčšia tekvica
1 cibuľa
500ml smotany na varenie
40g hladkej múky
2 lyžice octu
200ml mlieka
mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Tekvicu ošúpeme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Cibuľu si nakrájame na drobno a dáme ju opiecť do hrnca. Do hrnca pridáme k cibuli nastrúhanú tekvicu, osolíme a dusíme. V smotane si vymiešame hladkú múku.
Keď je tekvica hotová, pridáme smotanu a mlieko a necháme prejsť varom. Dochutíme octom a cukrom podľa chuti. Kto má rád kôpor, môže ho pridať nasekaný do prívarku.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail