Taliansky toast s pomodorom, mozzarellou a cesnakovými výhonkami

/ 12.11.2018
Taliansky toast s pomodorom, mozzarellou a cesnakovými výhonkami

Tento recept ma očaril hlavne svojou jednoduchosťou a rýchlou prípravou. Je ideálny ako sýte raňajky alebo rýchly obed.

Taliansky toast s pomodorom, mozzarellou a cesnakovými výhonkami
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
7

Ingrediencie

10 krajcov chlebu
8 vajec
100ml mlieka
300g 400g paradajkového pretlaku (pomodoro)
5 strúčikov cesnaku (pomodoro)
2 lyžičky čerstvej posekanej bazalky (pomodoro)
2 lyžička čerstvého posekaného oregana (pomodoro)
1 lyžička cukru (pomodoro)
2 veľké červené cibule
375g mozzarelly
soľ
mleté čierne korenie
maslo
200g cesnakových klíčkov

Postup prípravy

Vajíčka si rozmiešame s mliekom a troškou soli. Na panvicu si dáme rozpustit maslo. Chleba si obalíme vo vajíčku a dáme krátko opiecť z oboch strán aby sa nám vajco prichytilo na chleba. Cibuľu si nakrájamme na kolieska, mozzarellu na menšie kúsky. V miske si zmiešame paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak, bazalku, oregano, cukor, soľ a mleté čierne korenie a poriadne premiešame. Hotový chlieb si poukladáme na plech na pečenie, potrieme pomodorom, na chleba pukladáme nakrájanú cibuľu a mozzarellu. Chleba dáme do rúry na 200 stupňov na 15 minút. Hotové chleby vytiahneme a krajec rozdelíme na 4 časti a posypeme cesnakovými klíčkami.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail