
Ingrediencie
Postup prípravy
V miske si zmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, strúhanku, muškátový oriešok, soľ a korenie. Keď si strúhanku rozmiešame, prilejem k nej mlieko aby nasiakla. K strúhanke primiešame mleté mäso. Všetko spolu treba poriadne rozmiešať. Z mäsovej zmesi tvarujeme malé guľky. V hlbšej panvici alebo hrnci si dáme rozpáliť trochu oleja s maslom. Keď je olej rozpálený dáme doňho opražiť guľky z oboch strán. Hotové guľky vyberieme a prikryjeme aby nevychladli. Do hrnca v ktorom sme robili guľky dáme múku a za stáleho miešania ju opražíme do ružova. Múku zalejeme malým množstvom vlažného vývaru a poriadne rozmiešame, aby sme nemali hrudky. Keď začne omáčka bublať prilejeme za stáleho miešania zvyšný vývar. Necháme zovrieť a varíme 10-15 minút. Nakoniec prilejeme smotanu a osolíme, omáčku už nevaríme. Guľky podávame s omáčkou a varenými zemiakmi.