Sumec s kôprovou omáčkou

/ 05.10.2013
Sumec s kôprovou omáčkou
Sumec s kôprovou omáčkou
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

700g sumca
1 vetvička rozmarínu
mleté čierne korenie
soľ
180ml smotany na šľahanie
3 lyžice nasekaného kôpru
citrónová šťava
olivový olej

Postup prípravy

Sumca si umyjeme, osolíme, okoreníme a posypeme nakrájaným rozmarínom. Na panvicu si dáme olivový olej a necháme na ňom opiecť sumca z oboch strán. Pečieme až kým nie je úplne prepečený. Do menšieho hrnca si vlejeme smotanu, pridáme nasekaný kôpor, soľ, korenie a varíme kým omáčka nezačne hustnúť. Nakoniec do omáčky pridáme podľa chuti citrónovú šťavu a môžeme ju podávať s pečeným sumcom a zemiakmi.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail