Štrúdla

/ 28.05.2012
Štrúdla
Čas prípravy
90minút
Počet porcií
45

Ingrediencie

250 g hladkej múky
200 g Hery do cesta
1ks vajička /iba žĺtok/
soľ
voda podľa potreby
50 g Hery na poklapkanie a potretie
jablková,maková,alebo orechová plnka
cukor do náplne

Postup prípravy

Preosejeme múku do ktorej pridáme žĺtok,soľ a toľko vody,aby vzniklo vláčne cesto,ako na rezance.Vypracované cesto rozvaľkáme a potrieme zmäknutou Herou.Obidve vrstvy stocíme ako závin a necháme odpočinúť asi pol hodiny v chladničke.Potom cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely.Každý diel rozvaľkáme,pokvapkáme roztopenou Herou,naplníme pripravenou orechovou,jablkovou pripadne makovou plnkou.Štrúdlu stočíme,dáme na plech,potrieme zvyškom roztopenej Hery a dáme do vyhriatej trúby.Pečieme pri 180 stupňoch približne 45 minút kým nebude povrch štrúdle do zlatova upečený.Upečenú štrúdlu možme posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail