Strapačky

/ 09.12.2011
Strapačky
Čas prípravy
90minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

500g zemiakov
300g polohrubej múky
2 vajcia
500g kvasenej kapusty
200g slaniny
300g klobásy
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Zemiaky si nastrúhame najemno, do nastrúhaných zemiakov si pridáme múku, vajcia a štipku soli a zamiešame dokopy aby nám vzniklo hustejšie cesto. Do hrnca si dáme zovrieť vodu, keď začne voda vrieť pridáme do nej trocha soli a cez haluškáreň spravíme z cesta halušky. Halušky varíme asi 5 až 6 minút vo vriacej vode, občas ich premiešame aby sa nezlepili. Do hrnca dáme opražiť slaninu aby bola chrumkavá, pridáme k nej aj klobásu a chvíľu spolu opečieme. Keď je slanina a klobása hotová pridáme k nej scedenú kyslú kapustu trocha soli a mleté čierne korenie. Kapustu necháme dusiť takých 15 až 20 minút, potom ju pridáme k haluškám, poriadne premiešame a podávame.

Tip na obmenu

V prípade, že máte radšej bezmäsitú verziu nahraďte slaninu a klobásu trochou masti a na nej poduste kapustu, osolte ju a pridajte mleté čierne korenie. Potom ju zamiešajte k haluškám.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail