Špíz z bravčovej panenky so smotanovou omáčkou

/ 30.04.2013
Špíz z bravčovej panenky so smotanovou omáčkou
Špíz z bravčovej panenky so smotanovou omáčkou
Čas prípravy
70minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

600g bravčovej panenky
160g oravskej slaniny
1 menšia cuketa
1 cibuľa
200g šampiňónov
200ml smotany na varenie
4 listy šalvie
francúzska horčica
1 lyžica masla
soľ
mleté čierne korenie
citrónová šťava
1 balenie zemiakov McCain Crunchy Wedges

Postup prípravy

Slaninu si nakrájame na tenké plátky a poukladáme ju vedľa seba na potravinársku fóliu. Panenku si potrieme horčicou, osolíme, okoreníme a zabalíme do slaniny. Dáme preč fóliu a nakrájame na hrubšie krúžky. Cibuľu si očistíme rozkrojíme na štvrťky a tie ešte na polovicu. Cuketu si nakrájame na hrubšie kolieska. Na špajdle si striedavo napichujeme panenku, cibuľu a cuketu. Šampiňóny si očistíme, umyjeme a nakrájame na štvrtinky. Šalviu si nakrájame na drobno. Zemiaky si dáme upiecť podľa návodu. Na panvicu si dáme maslo, trochu olivového oleja a opečieme si špízy zo všetkých strán. Keď sú špízy skoro upečené pridáme šampiňóny a cvhíľu spolu opečieme. Hotové špízy vyberieme, do panvice k šampiňónom pridáme šalviu, smotanu, zakryjeme a varíme asi 5 minút. K hotovej omáčke pridáme podľa chuti horčicu, soľ, korenie a poriadne premiešame. Hotové špízy podávame preliate omáčkou so zemiakmi. Tento recept nám poslala "Veronika", neváhaj a pošli nám tiež nejakú dobrotu, radi ju vyskúšame a zverejníme :)

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail