Počet porcií
6
Ingrediencie
600g polohrubej múky (cesto)
1 kocka droždia (cesto)
1 lyžička hnedého cukru (cesto)
7 lyžičiek olivového oleja (cesto)
1 lyžička soli (cesto)
350ml vlažnej vody (cesto)
250g eidamu
250g mozzarely
10 čerstvých šampiňónov
130g čerstvého baby špenátu
pomodoro
Postup prípravy
Z dvoch lyžíc múky, droždia, cukru a vlažnej vody si pripravíme kvások. Chvíľu ho necháme odstáť. Keď je kvások hotový zmiešame ho s múkou, soľou, olivovým olejom a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Cesto nechápe pod handrou, pri izbovej teplote vykusnúť (asi 30 minút). Keď je cesto vykysnuté rozdelíme si ho na 6 častí. Každú časť si vyvaľkáme, potrieme pomodorom, poukladáme na ňu špenát, posypeme pokrájanými šampiňónmi a dáme piecť do vyhriatej rúry na 250 stupňov. Necháme chvíľu piecť, potom na pizzu nasypeme strúhanú mozzarelu a eidam. Vložíme späť do rúry a necháme dopiecť dovtedy kým sú neni kraje chrumkavé.