Špenát so smotanovou zemiakovou kašou

/ 31.05.2012
Špenát so smotanovou zemiakovou kašou
Špenát so smotanovou zemiakovou kašou
Čas prípravy
90minút
Počet porcií
5

Ingrediencie

500g mrazeného špenátu
500g očistených zemiakov
500ml smotany na šľahanie
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice masla
5 vajec
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Zemiaky si očistíme a uvaríme do mäkka v slanej vode. Špenát si dáme do hrnca, pridáme 250ml smotany, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a necháme ho variť kým nebude mäkký. Do menšieho hrnca si dáme variť vajcia, tak aby boli na tvrdo. Zvyšnú smotanu si dáme zohriať s maslom tak aby bolo maslo rozpustené. Zemiaky si zlejeme, pridáme smotanu s maslom a poriadne rozmixujeme. Keď máme všetko hotové môžme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail