Sépiové špageti so zeleninou a vínovo-maslovou omáčkou

/ 23.01.2019
Sépiové špageti so zeleninou a vínovo-maslovou omáčkou

Milujem jednoduché recepty a tento patrí medzi moje obľúbené. Výborná zeleninka v kombinácii s maslom a vínom je fakt skvelá kombinácia.

Sépiové špageti so zeleninou a vínovo-maslovou omáčkou
Čas prípravy
40minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

200g sépiových špagiet
250g čerstvej brokolice
150g cukrového hrášku
2 stredne veľké mrkvy
150ml bieleho vína
120g masla
1 lyžica olivového oleja
15 cherry paradajok
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Mrkvu si očistíme a nakrájame na julienne prúžky.

Brokolicu umyjeme a rozdelíme na malé ružičky.

Do hrnca si dáme vodu a parák. Vložíme doň nakrájanú mrkvu a brokolicu. Paríme 5 minút. Potom k tomu pridáme cukroví hrášok a ešte paríme 5 minút.

Zeleninu si vyberieme a preložíme ju do misky.

Do hrnca si dáme zovrieť vodu a uvaríme si špageti podľa návodu al dente.

Medzi tým si na panvicu dáme maslo s olivovým olejom a necháme ho rozpustiť. Pridáme zeleninu a čerstvé cherry paradajky. Všetko spolu opekáme asi 5 minút, podlejeme vínom a odokryté ďalej varíme asi 10 minút.

Nakoniec podľa chuti dosolíme, dokoreníme a môžeme podávať s hotovými cestovinami.

Tip na obmenu

Ak máte radi parmezán kľudne si ním môžete cestoviny posypať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail