Sedliacka strukovina

/ 07.02.2014
Sedliacka strukovina
Sedliacka strukovina
Čas prípravy
60minút
Počet porcií
5

Ingrediencie

300g uvarenej šošovice
400g uvarenej bielej fazule
400g lúpaných paradajok v pretlaku
250g slaniny
1 nožička klobásy
3 mrkvy
2 petržleny
1 červená cibuľa
2 chilli papričky
1dcl vody
2 lyžičky tymiánu
soľ
čerstvo mleté čierne korenie

Postup prípravy

Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Slaninu si nakrájame na kocky a klobásu na kolieska. Petržlen a mrkvu si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Do panvice si dáme trochu olivového oleja a opečieme na ňom slaninu. Keď začne byť zlatistá pridáme cibuľu a klobásu. Všetko spolu opekáme asi 5 minút. Pridáme postrúhanú mrkvu s petržlenom, paradajky a všetko spolu poriadne premiešame. Paradajky si vidličkou rozpučíme na menšie kusy.Prilejeme 1dcl vody a necháme dusiť 15 minút. Po 15 minútach pridáme rozmarín, soľ, korenie, rozdrvené chilli papričky, premiešame a necháme ešte 15 minút dusiť. Podávame s čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail