Šampiňónovo-kuracie rezance

/ 14.11.2012
Šampiňónovo-kuracie rezance
Šampiňónovo-kuracie rezance
Čas prípravy
80minút
Počet porcií
5

Ingrediencie

1kg kuracích pŕs
400g rezancov
500g šampiňónov
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 šálky smotany na šľahanie
1 a 1/2 šálky mlieka
1 lyžica masla
olivový olej
soľ
mleté korenie štyroch farieb

Postup prípravy

Kuracie prsia si nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odstáť. Šampiňóny si očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvicu si dáme trochu olivového oleja, opečieme na nej kuracie prsia. Keď sú kuracie prsia opečené do zlatista a odložíme ich nabok. Na panvicu kde sme piekli mäso pridáme trochu oleja, maslo a cibuľu. Cibuľu opečieme, potom pridáme prelisovaný cesnak a chvíľu spolu opekáme. K cibuli pridáme nakrájané šampiňóny, necháme ich opekať. Šampiňóny pustia šťavu, ktorú treba nechať úplne odpariť. Kým sa nám šampiňóny opečú dáme si uvariť rezance. Keď sa šťava zo šampiňónov odparí, pridáme mlieko a smotanu. Necháme variť, po chvíli pridáme kuracie prsia a necháme variť. Uvarené rezance zlejeme a pridáme k šampiňónom so smotanou. Hotové rezance môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail