Sacherová torta

/ 07.11.2012
Sacherová torta
Sacherová torta
Čas prípravy
60minút
Počet porcií
10

Ingrediencie

150 g horkej čokolády (viac ako 50%)
150 g masla
6 ks vajec
150 g práškového cukru
150 g hladkej múky
marhulový lekvár
150g horkej čokolády
cera
smotana na šľahanie

Postup prípravy

Čokoládu rozlámeme na malé kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli.Po vychladnutí ju vymiešame s maslom, žĺtkami a cukrom.Do zmesi vmiešame múku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do zmesi. Tortovú formu si vymastíme a vysypeme múkou.Pripravenú zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Či je cesto dobre prepečené vyskúšame špáradlom, pokiaľ sa na špáradlo nenalepí cesto je hotové a môžeme ho vybrať z rúry. Vychladnutý korpus rozrežeme na dve časti. Stred potrieme marhuľovým lekvárom, položíme naň vrchný korpus, ktorý tiež potrieme lekvárom. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s cerou a oblejeme ňou celú tortu. Tortu ozdobíme šľahačkou a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail