Ryžový nákyp

/ 18.12.2011
Ryžový nákyp
Čas prípravy
75minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

400g ryže
1l mlieka
30g masla
1 vanilkový cukor
4 vajcia
120g práškového cukru
100g hrozienok
1 väčšia konzerva broskyňového kompótu
štipku soli

Postup prípravy

Ryžu uvaríme s mliekom, pridáme štipku soli a uvaríme skoro do mäkka. Občas pomiešame aby sa nám ryža nepripálila. Ryžu odstavíme a necháme vychladnúť. Do ryže po vychladnutí vmiešame cukor, vanilkový cukor, 3 žĺtka, maslo. Z troch bielkov si vyšľaháme sneh a pridáme k ryži. Všetko dobre pomiešame. Do zapekacej vymastenej misky dáme vrstvu ryže, na to dáme vrstvu broskýň a opakujeme. Na vrchu musí byť vrstva ryže. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 50 minút. Keď je nákyp hotový môžme poliať každú porciu čokoládou a podávať s kompótom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail