Ryžové košíčky s vajíčkom - Karelian pasty

/ 26.11.2012
Ryžové košíčky s vajíčkom - Karelian pasty
Ryžové košíčky s vajíčkom - Karelian pasty

Ingrediencie

500ml ražnej múky (cesto)
150 až 200 ml vody (cesto)
2 lyžice oleja (cesto)
1/2 lyžičky soli (cesto)
300ml ryže (náplň)
500ml vody (náplň)
900ml plnotučného mlieka (náplň)
1 a 1/2 lyžičky soli (náplň)
2 vajcia (náplň)
50g masla (náplň)
plnotučné mlieko (na potretie)
maslo (na potretie)
vajcia (pri podávaní)
maslo (pri podávaní)

Postup prípravy

Ryžu si dáme variť do horúcej vody (500ml). Keď ryža vpije všetku vodu, prilejeme mlieko, pridáme soľ, vajcia, maslo a všetko spolu poriadne rozmiešame a necháme ešte chvíľu variť. Hotovú ryžu necháme úplne vychladnúť. Z múky, vody, oleja a soli si vypracujeme nelepivé cesto. Cesto si rozdelíme na 20 rovnakých častí. Z každej časti spravíme guličku a vyvaľkáme ju do oválneho tvaru. Do stredu dáme hrubšiu vrstvu ryžovovej zmesi, kraje zdvihneme a zahneme prstami. Takto spravíme všetky taštičky. Na plech si dáme papier na pečenie a poukladáme naň tašičky. Vložíme ich do vyhriatej rúry na 255 - 300 stupňov a pečieme asi 5-8 minút až kým sa nezačnú objavovať hnedé škvrny. Upečené taštičky poukladáme vedľa seba, potrieme mliekom zmiešaným s maslom, prikryjeme a necháme pol hodinu odležať. Potom si z vajec a väčšieho kúsku masla pripravíme miešané vajíčka, rozdelíme ich na taštičky a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail