Čas prípravy
20minút
Počet porcií
3
Ingrediencie
200g čerstvých šampiňónov
1 menšia cibuľa
maslo
olivový olej
250ml kyslej smotany
4 až 5 lyžíc plnotučnej horčice
50g čerstvej pažítky
soľ
mleté čierne korenie
500g pšenično-ražného chleba
3 strúčiky cesnaku
Postup prípravy
Cibuľu si očistíme, umyjeme a nakrájame na drobno. Šampiňóny si očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Osmažíme si nadrobno nakrájanú cibuľku spolu so šampiňónmi na masle s troškou olivového oleja. Kyslú smotanu si zmiešame s horčicou, nadrobno nakrájanou pažítkou, korením a soľou. Šampiňóny si preložíme do misky a zmiešame so smotanovo-horčicovou zmesou. Na rozpálenom olivovom oleji si spravíme hrianky. Hotové hrianky si potrieme cesnakom a na vrch dáme šampiňónový stroganov.