Rezne s prosciuttiom a parmezánom

/ 07.09.2012
Rezne s prosciuttiom a parmezánom
Rezne s prosciuttiom a parmezánom
Čas prípravy
70minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

300g bravčového karé bez kosti
2 strúčiky cesnaku
1 menšia červená cibuľa
2 plátky prosciutta
1 lyžička mletého oregana
1 lyžička mletej bazalky
biele víno
soľ
mleté čierne korenie
parmezán (na ozdobu)

Postup prípravy

Mäso si nakrájame na dva rezne. Vyklepeme ho, osolíme okoreníme, posypeme bazalkou a oreganom a necháme chvíľu odstáť. Cibuľu si nakrájame na mesiačiky a cesnak na drobno. Prosciuttio si natrháme na menšie kúsky. Na panvicu si dáme rozohriať trochu oleja, pridáme mäso a opečieme chvíľu z oboch strán. Na jednej polovici panvice si necháme opekať mäso a na druhú polovicu si dáme opiecť prosciuttio s cibuľou a cesnakom. Všetko podlejeme vínom a necháme piecť. Mäso a cibuľu podlievame vínom až ký cibuľa úplne nezmäkne. Keď máme mäso hotové môžeme ho podávať ozdobené plátkom parmezánu a s hranolkami alebo pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail