Pudingový zákusok

/ 04.03.2013
Pudingový zákusok
Pudingový zákusok
Čas prípravy
55minút

Ingrediencie

200g polohrubej múky
200g kryštáľového cukru
5 vajec
5 lyžíc horúcej vody
1/2 balíku kypriaceho prášku
500ml mlieka (krém)
2 čokoládové pudingy (krém)
1 lyžica kryštáľového cukru (krém)
2 vanilkové cukre (krém)
125g Hery (krém)
100g bielej čokolády (ozdoba)

Postup prípravy

Bielka si oddelíme od žĺtkov. V miske si zmiešame žĺtka s cukrom, potom pridáme vodu, múku, kypriaci prášok a poriadne s mixérom vymiešame. Z bielok si ušľaháme sneh a primiešame ho k cestu. Do vymastenej múkou vysypanej tortovej formy vylejeme cesto a vložíme ho do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme 30 minút, potom odskúšame či sa cesto nelepí na špajdu. Ak sa lepí necháme ešte chvíľu dopiecť. Hotové cesto vyberieme z tortovej formy a necháme vychladnúť. Zatiaľ si spravíme krém. Z mlieka, pudingov, vanilkového a kryštáľového cukru spravíme puding. Keď je hotový necháme ho vychladnúť v studenej vode. Potom do pudingu vmiešame Heru. Korpus si rozkrojíme v strede aby sme mali dve časti. Na prvú časť dáme polovicu krému a roztrieme po celej ploche. Na krém položíme druhú časť korpusu. Zvyšným krémom potrieme celý koláč aj z bokov. Bielu čokoládu si nastrúhame na hrubšom strúhadle a posypeme ňou koláč.

Kategórie receptu

Dezerty a pečenie Múčniky

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail