Pudingový koláč s jahodami

/ 28.06.2012
Pudingový koláč s jahodami
Pudingový koláč s jahodami
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
25

Ingrediencie

500g čerstvých jahôd
200g polohrubej múky
200g práškového cukru
150ml oleja
150ml vody
1 kypriaci prášok
4 vajcia
3 balíčky Zlatého klasu
1l mlieka
500ml kyslej smotany
300g cukru
500ml smotany na šľahanie
2 stužovače šľahačky
100g čokolády na varenie

Postup prípravy

Do misky si oddelíme bielok od žĺtku. Bielka si vymiešame do tuhého snehu. K žĺtkam pridáme múku, cukor (200g), olej, vodu, kypriaci prášok. Všetko spolu poriadne vymiešame, pridáme bielka a zľahka premiešame. Cesto si vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov a necháme piecť 20-25 minút. Medzi tým si dáme do hrnca mlieko, primiešame zlatý klas a cukor (300g) a za stáleho miešania varíme až kým nám puding nezhustne. Keď máme puding uvarený necháme ho vychladúť v studenej vode. po vychladnutí primiešame do pudingu kyslú smotanu. Jahody si umyjeme, očistíme, nakrájame a necháme odkvapkať. Šľahačku si vyšľaháme so stužovačom. Keď máme korpus upečený a vychladnutý, poukladáme naň jahody, zalejeme pudingom a na vrch dáme šľahačku. Necháme odstáť v chladničke, potom na vrch nastrúhame čokoládu a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail