Pudingová torta s lesným ovocím

/ 02.04.2013
Pudingová torta s lesným ovocím
Pudingová torta s lesným ovocím
Čas prípravy
150minút
Počet porcií
12

Ingrediencie

5 vajec (korpus)
1/2 balíku kypriaceho prášku (korpus)
5 lyžíc horúcej vody (korpus)
200g kryštáľového cukru (korpus)
200g polohrubej múky (korpus)
500ml mlieka (puding)
1 vajce (puding)
3 lyžice hladkej múky (puding)
1 a 1/2 lyžice cukru (puding)
1 balík vanilkového cukru (puding)
štipka soli (puding)
tenký plátok masla (puding)
250ml smotany na šľahanie (šľahačka)
1 stužovač šľahačky (šľahačka)
150g lesného ovocia (mrazené alebo čerstvé)
1 lyžica cukru (do ovocia)
1dcl mlieka (karamel)
4 lyžice cukru (karamel)
tenký plátok masla (karamel)

Postup prípravy

Do misky si dáme múku, cukor, kypriaci prášok, horúcu vodu a žĺtka. Všetko spolu s mixérom poriadne vymiešame. Z bielok si spravíme hustý sneh. Sneh zľahka primiešame k cestu. Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 20-25 minút. Cesto sa nám nesmie lepiť na špajdlu. Upečené cesto si vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Zatial si pripravíme puding. Z 500ml mlieka 1/3 vlejeme do hrnca. Vo zvyšných 2/3 vymiešame hladkú múku, cukor, vajce, vanilkový cukor a štipku soli. Mlieko v hrnci zahrejeme aj s plátkom masla aby začalo trochu vrieť. Prilejeme ces sítko zmes z múky a varíme kým nám puding nezhustne. Hotový puding prelejeme do misky a necháme vychladnúť. Do druhého hrnca si dáme 1dcl mlieka, cukor a tenký plátok masla. Zahrievame až kým nám to neskaramelizuje. Karamel nalejeme do misky. Lesné ovocie si vložíme do hrnca, pridáme lyžicu cukru a chvíľu varíme. Počas varenia vidličkou trochu rozpučíme ovocie. Do zahriateho ovocia pridáme karamel a chvíľu ešte povaríme. Ovocie necháme tiež vychladnúť. Smotanu si vyšľaháme do tuha so stužovačom. Vychladnutý korpus prerežeme. 1 plát vložíme späť do tortovej formy, potrieme ho vychladnutým ovocím. Na ovocie položíme druhý plát. Na ten natrieme puding a na puding natrieme šľahačku. Hotovú tortu prikryjeme alobalom a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny odležať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail