Ingrediencie
Postup prípravy
Do misky si dáme múku, cukor, kypriaci prášok, horúcu vodu a žĺtka. Všetko spolu s mixérom poriadne vymiešame. Z bielok si spravíme hustý sneh. Sneh zľahka primiešame k cestu. Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 20-25 minút. Cesto sa nám nesmie lepiť na špajdlu. Upečené cesto si vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Zatial si pripravíme puding. Z 500ml mlieka 1/3 vlejeme do hrnca. Vo zvyšných 2/3 vymiešame hladkú múku, cukor, vajce, vanilkový cukor a štipku soli. Mlieko v hrnci zahrejeme aj s plátkom masla aby začalo trochu vrieť. Prilejeme ces sítko zmes z múky a varíme kým nám puding nezhustne. Hotový puding prelejeme do misky a necháme vychladnúť. Do druhého hrnca si dáme 1dcl mlieka, cukor a tenký plátok masla. Zahrievame až kým nám to neskaramelizuje. Karamel nalejeme do misky. Lesné ovocie si vložíme do hrnca, pridáme lyžicu cukru a chvíľu varíme. Počas varenia vidličkou trochu rozpučíme ovocie. Do zahriateho ovocia pridáme karamel a chvíľu ešte povaríme. Ovocie necháme tiež vychladnúť. Smotanu si vyšľaháme do tuha so stužovačom. Vychladnutý korpus prerežeme. 1 plát vložíme späť do tortovej formy, potrieme ho vychladnutým ovocím. Na ovocie položíme druhý plát. Na ten natrieme puding a na puding natrieme šľahačku. Hotovú tortu prikryjeme alobalom a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny odležať.