Profiterole

/ 26.02.2013
Profiterole
Profiterole

Ingrediencie

500ml vody (odpaľované cesto)
100g margarínu (odpaľované cesto)
300g polohrubej múky (odpaľované cesto)
8ks vajec (odpaľované cesto)
500ml mlieka (plnka)
3 Zlaté klasy (plnka)
1 vanilkový cukor (plnka)
1 lyžica kryštáľového cukru (plnka)
4 žĺtka (plnka)
100g práškového cukru (plnka)
1 palmarín

Postup prípravy

V osolenej vode rozpustíme margarín. Potom primiešame múku. Cesto "odpaľujeme" kým sa neodlepuje od hrnca - asi 5-7 minút (bude to taká hustá hrča). Dáme do misky vychladnúť. Do studenej masy primiešame vajcia a šľaháme až kým sa všetko nespojí. Na plechy vyložené papierom na pečenie, cez cukrárenské vrecúško urobíme z cesta malé kôpky. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút kým sa pekne nenafúknu. Rúru pri pečení neotvárať. (Tip: Ja ich dávam na tácku a ešte teplé zabalím do sáčku aby hneď zmäkli) Z mlieka, zlatých klasov, vanilkového cukru a kryštáľového cukru uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše primiešame 4 žĺtka. Do vychladnutej kaše primiešame 100g práškového cukru a jeden palmarín. Potom už iba profiterole rozkrojíme a napĺňame. Tento recept nám poslal "Lukas", neváhaj a pošli nám tiež nejakú dobrotu, radi ju vyskúšame a zverejníme :)

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail